Wat is een conditioner en hoe gebruik je het op de juiste manier?

Conditioner is een essentieel onderdeel van je haarverzorgingsroutine. Het populaire verzorgingsproduct wordt gebruikt op nat of vochtig haar en belooft een intensieve verzorging die je haar beschermt tegen gespleten punten en droogheid.

Het oppervlak van ons haar is op dezelfde manier gestructureerd als een dennenappel en bestaat uit individuele schubben die op elkaar liggen. Door te wassen met shampoo en de bijbehorende reiniging gaat deze cuticula van het haar open. Conditioner bevat voedende ingrediënten die dit laagje vervolgens weer sluiten en het haar glad maken. Een goede verzorging voedt en beschermt het haar tegelijkertijd. Wanneer de cuticula gesloten is, is je haar niet alleen minder gevoelig voor invloeden van buitenaf zoals UV-straling of wind, maar krijgt het ook een prachtige, gezonde glans.

De verschillende soorten conditioners en hoe ze te gebruiken

Er zijn twee soorten conditioners die verschillend worden gebruikt:

Conditioner om uit te spoelen

Zo gebruik je onze Repair & Care Conditioner voor beschadigd haar, bijvoorbeeld:

  1. Was eerst de shampoo grondig uit en spoel je haar met helder water
  2. Verzamel de lengtes van je haar van ongeveer je oren als een paardenstaart
  3. Verdeel een kleine hoeveelheid conditioner in lengtes (breng conditioner nooit rechtstreeks op de hoofdhuid aan, dit maakt het sneller vettig)
  4. Spoel het haar nu nogmaals grondig uit met schoon water tot het glad en soepel aanvoelt

Leave-in conditioner

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een leave-in conditioner pas aangebracht na het wassen:

Spray de Anti-Frizz of Leave-In Conditioner voor Krullen in de lengtes van handdoekdroog haar - klaar!

Co-Wash

Co-washing of conditioner wassen is momenteel erg in de mode: Als je erg droog haar hebt, kun je het zonder shampoo doen en de conditioner meteen gebruiken. Gebruik het gewoon op dezelfde manier als shampoo en spoel het vervolgens uit. Wassen met conditioner is bijzonder zacht voor gekleurd haar en houdt de krullen bovenal mooi verzorgd en gezond!

Al onze conditioners zijn natuurlijk 100% vegan, biologisch en bevatten geen siliconen, sulfaten of andere synthetische stoffen zoals conserveermiddelen. Voedingsrijke plantenextracten, onze biologische fermenten en andere waardevolle kruideningrediënten zorgen voor het efficiënte verzorgende effect.

Voor elk haartype de juiste conditioner

Anti-Frizz Leave-In Conditioner

De lichte spray conditioner met komkommer temt je haar, maakt het makkelijker doorkambaar en maakt het glad.

Leave-In Conditioner voor Krullen

Tovert prachtige krullen uit een weerbarstige manen, geeft ze meer veerkracht en definieert ze.

Repair & Care Conditioner

Voor noodgevallen en veeleisende manen - met een onmiddellijk opbouwend effect, geeft kracht & vocht en verbetert de haarstructuur!

Heb je al de juiste conditioner voor jouw haartype gevonden? We kijken altijd uit naar feedback en recensies over onze producten!

Daarbij bevelen wij aan