Voorjaarsrecept: eenvoudige wortelsoep
De lente staat voor de deur en we laden onze batterijen het liefst op met lichte, veganistische gerechten met veel groentjes! We nemen afscheid van malse spruitjes maar krijgen daarvoor de groenten van het nieuwe seizoen. Hiermee voorzien we ons lichaam graag van vitamines en voedingsstoffen uit bijvoorbeeld nieuwe wortelen.
Deze soep is een klassieker die snel klaar is. Het is perfect als een snelle lunch op kantoor of om op te warmen na een lange dag in de buitenlucht.
Voor ongeveer 4 porties heb je nodig:
- 4-5 wortelen
- 2 aardappelen
- 1 prei
- 1 kleine pastinaak
- ½ knolselderij
- 1 stuk gember naar smaak
- 1 handvol peterselie
- Zout peper
Voorbereiding
Schil eerst de groenten - was de biologische groentjes goed, ze hoeven niet geschild te worden. Als je ze toch wilt schillen, kun je de resten van de schil invriezen en later gebruiken voor een snelle heldere groentebouillon.
Hak vervolgens de groenten in grote stukken en doe ze in een grote pan. We roosteren de groenten graag even in een beetje kokosolie en gieten er dan veel water overheen. Je kunt deze stap ook overslaan, de groenten direct aan het water toevoegen en aan de kook brengen. Laat de groenten vervolgens ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
Pureer daarna fijn met een staafmixer en breng op smaak. Hier kun je je creatieve kant de vrije loop laten: wortelen gaan goed samen met veel kruiden, afgezien van zout en peper, probeer bijvoorbeeld eens komijn- of venkelzaad.
Voor degenen die het extra romig willen, kun je op het einde een scheutje plantaardige melk of veganistische room toevoegen.
Hetzelfde geldt voor de toppings: serveer de heerlijke lenteachtige soep met verschillende zaden, pitten, brood of besprenkel het met spruitjes - naar eigen smaak!
-
Gratis verzending in Nederland
vanaf € 49,90 -
Gratis
retourneren -
Bezorging in 3 werkdagen.
We leveren wereldwijd aan
meer dan 40 landen