Verzorging begint bij de douchegel

De douchegel is uit. Gisteren was nog ik bij de drogist... En wat ben ik vergeten? Nou ja, ik haal het wel bij de supermarkt. Snel even naar het cosmetica schap en een tube gepakt. Douchegel is douchegel, is allemaal hetzelfde. Of toch niet?

Nee, zeker niet. In vergelijking met andere reinigingsproducten komt douchegel bij elk gebruik in contact met de grootste hoeveelheid huidoppervlakte, namelijk 1,75m2. Het hangt van de kwaliteit van de ingrediënten, en het gebruik van oppervlakteactieve stoffen (Tensiden) af of je huid niet alleen schoon, maar ook gezond is. Als de balans tussen verzorging en reiniging niet werkt, kan dit snel leiden tot een droge en geïrriteerde huid. Douchegels moeten daarom niet alleen heerlijk ruiken (Wat natuurlijk ook heel belangrijk is), maar ook reageren op de behoeftes van de huid tijdens het reinigen.

Belangrijke kwaliteitskenmerken voor douchegels zijn bijvoorbeeld:

  • Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en hun verwerking: hier moeten de grondstoffen net zo zorgvuldig worden gekozen als bij andere cosmetische producten. Het productieproces kan ook de kwaliteit van de ingrediënten beïnvloeden. Koud geroerde douchegels garanderen bijvoorbeeld het substantiële behoud van de voedende ingrediënten van plantaardige grondstoffen.
  • Ontvettende en hydraterende ingrediënten zoals plantaardige oliën of bepaalde enzymen balanceren het ontvettende effect van douchegels op de huid. Hier is het reinigende effect en de zorg bijzonder goed gecoördineerd.
  • De geur van je favoriete douchegel moet komen van natuurlijke oliën. In het beste geval van gecertificeerde biologische teelt, aangezien dit zeker een van de belangrijkste kwaliteitskenmerken is. Idealiter voegt de geurbeleving zelfs toe aan het verzorgende effect!
  • Een uitgebalanceerde samenstelling van milde suikertensiden reinigt zachtjes de huid en irriteert en sensibiliseert de huid niet. Het achterlaten van oppervlakteactieve sulfaten is een eerste stap in de goede richting.
  • De kenmerken van een goede mix van oppervlakte-actieve stoffen zijn het vermogen om te schuimen tijdens het gebruik. Om de douchegel goed te kunnen verdelen en omdat het zoveel leuker is om een ​​douche te nemen, mag het schuim niet verwaarloosd worden.

Daarbij bevelen wij aan