Recept voor zomerse no-bake avocado-limoencake

Je krijgt spontaan bezoek aangekondigd en je hebt geen tijd om iets lekkers voor te bereiden? Maak dan deze heerlijk zomerse avocado-limoencake in slechts 15 minuten de avond op voorhand en zet hem een nacht in de koelkast. Voilà - uw gasten zullen versteld staan!

Voor een verfrissende, rauwe avocado-limoencake heb je het volgende nodig:

Voor de bodem:

  • 1 kopje hazelnoten
  • ¾ Kopje dadels, zonder pit en grof gehakt (we raden Medjoul dadels aan)
  • 2 el kokosolie

Voor de crème:

  • 4-5 rijpe avocado's afhankelijk van de grootte van de cakevorm
  • Sap van 3 limoenen
  • Kokosbloesemsuiker naar smaak
  • 2 el kokosolie
  • 1 snufje zout

voorbereiding

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en hak alles fijn met de messeninzet. Je wilt een massa creëren die bij elkaar blijft, maar die niet te fijn is en nog stukjes bevat.

Druk het mengsel in een cakevorm met een diameter van ca. 18 cm.

Pureer nu alle ingrediënten voor de crème met de staafmixer en giet direct op de bodem. Strijk het oppervlak glad en zet de cake minimaal 3 uur in de koelkast.

Dan kun je de taartring voorzichtig losmaken en de vegan taart voor je gasten decoreren met limoenschijfjes en munt!

Wij raden aan: Onze Bio Lippenbalsem Avocado - Limoen

Daarbij bevelen wij aan