Embrace your Curls met de Curly Girl-Methode

Wat is de Curly Girl-methode?

De Curly Girl-methode is een haarverzorgingstechniek die wordt gebruikt voor natuurlijk krullend haar, gebaseerd op het boek Curly Girl: The Handbook, geschreven door Lorraine Massey. Het beschrijft de technieken voor het elimineren van haarbeschadigende gewoonten (zoals warmtestyling en het gebruik van op sulfaat gebaseerde shampoos) om te kiezen voor een gezondere aanpak met conditioners en verschillende stylingcrèmes en -gels.

De laatste reiniging

Dus je bent klaar om gedag te zeggen tegen lusteloze krullen en je reis met krullend haar te beginnen? Je hebt je stylingtools die het haar beschadigen opgeborgen en je bent helemaal klaar om mooie krullen weer in je leven te verwelkomen? Als het antwoord ja is, raden we je aan de reis te beginnen met een laatste wasbeurt. De laatste wasbeurt verwijdert vuildeeltjes en alle eerdere productophoping op siliconenbasis. De eerste, of liever de laatste, reiniging kan worden gedaan met een sulfaatshampoo die vrij is van alcohol en siliconen. Alle productresten moeten grondig van elke afzonderlijke streng worden verwijderd en sulfaatshampoos zijn in dit opzicht de optimale keuze. Nadat de aanvankelijke opbouw is verwijderd, is het belangrijk om op te merken wat de do's en don'ts zijn van de CGM-methode.

Do's, Don'ts en How-To

Gebruik geen:

 • Sulfaatshampoos - namelijk natriumlaurylsulfaat en ammoniumlaurethsulfaat
 • Producten op basis van alcohol
 • Siliconen
 • Parabenen
 • Hittestylingstools
 • Kammen en borstels - veroorzaken wrijving die kan leiden tot haarbreuk

Gebruik alleen:

 • Sulfaatvrije shampoos / reinigingsmiddelen
 • Verzachtende middelen - zoals sheaboter, olijfolie en andere plantaardige oliën
 • Eiwitten
 • Bevochtigers
 • Vochtinbrengende crèmes
 • Stylinggels & crèmes zonder alcohol, siliconen en sulfaten

How-To: de 5-stappenmethode

 1. Cleanse: Het doel van de Curly Girl-methode is om de krullen maximaal te hydrateren. Dit is net zo essentieel bij het reinigen van het haar als bij het stylen. Het haar reinigen met milde, sulfaatvrije shampoo samengesteld op oppervlakteactieve suikers zijn de beste keuze. Als je echter last hebt van heel droog haar, kun je het beste een conditioner gebruiken in plaats van een shampoo.
 2. Condition: Na het reinigen is het tijd om de follikels te conditioneren. Gebruik een conditioner die het beste bij jouw individuele haartype past. Masseer de conditioner over de lengtes van het haar om elke lok te voeden en spoel af met veel lauw water.
 3. Style: Nu is het tijd om te stylen. Gebruik een natuurlijke leave-in conditioner en ontwar het haar voorzichtig met je vingertoppen, vermijd het gebruik van kammen of borstels die het haar kunnen beschadigen!
 4. Dry: Een andere gouden regel om ervoor te zorgen dat jouw haar er gezond en verzorgd uitziet, is het gebruik van hittestylingstools vermijden. Kies in plaats daarvan voor het aan de lucht drogen van het haar of wikkel het in een t-shirt of microvezel handdoek / tulband om het te drogen.
 5. Go: Gebruik een paar sproeipompen met zuiver water en knijp het voorzichtig in het haar om de krullen nieuw leven in te blazen. Als alternatief een natuurlijke leave-in conditioner verneveld op het haar doet ook de truc.

Daarbij bevelen wij aan