Do's & Don'ts voor een gezonde, gebruinde huid

De zomer is begonnen en de meesten van ons willen graag bruin worden. Als je echter te veel tijd onbeschermd in de zon doorbrengt, riskeert je jouw gezondheid. Te veel blootstelling aan de zon kan jouw huid blijvend beschadigen en zelfs kanker veroorzaken. Zodat je kunt genieten van je gezonde, gebruinde huid, hebben we een paar tips voor je:

DO'S

Geniet alvast van de zon

Al voordat je op vakantie gaat, is het handig om je een paar minuten per dag in de zon te wagen ZONDER zonbescherming. Hierdoor kan je huid langzaam en zonder zonnebrand aan de zon wennen. Maar wees voorzichtig: 10 minuten zijn voldoende voor het begin - en als het te warm voor je wordt, ga dan naar de schaduw. Zo maakt je lichaam ook vitamine D aan!

Scrub voor je vakantie

Voordat je begint, kun je je huid verwennen met een peeling. Dit verwijdert dode huidcellen en maakt ze glad. Hoe egaler het huidoppervlak, hoe egaler de teint!

De juiste verzorging

Voldoende drinken helpt je net zo goed om je huid gezond te houden als wanneer je deze voedt met een vochtinbrengende bodylotion. Je moet dit regelmatig doen - allebei!

Tijdens het zonnebaden

Op het strand of zwemmeer geldt vooral: Als het je te warm wordt, ga dan uit de zon! Zorg dus voor pauzes tussendoor, bijvoorbeeld in de ijssalon om de hoek en draag ook een hoed om je hoofd te beschermen. Als de huid eenmaal is verbrand, is er geen weg terug en hand op je hart - zonnebrand ziet er echt niet bijzonder sexy uit, toch? Trouwens, in de schaduw word je door de UV-straling ook bruin - alleen langzamer.

Vergeet gevoelige plekken niet!

Pak altijd een lippenbalsem in op het strand - want ook wind en zon kunnen je lippen snel uitdrogen.

Na het zonnebaden

Laat je huid elke avond afkoelen en voorzie deze van voldoende vocht. Het is het beste om een vochtinbrengende douchegel EN een verzachtende bodylotion in combinatie te gebruiken.

DONT'S

Urenlang "bakken" in de volle zon

Te veel direct zonlicht ondersteunt het huidverouderingsproces. Zulke mensen krijgen sneller rimpels, hebben meer kans op een slappe huid en zijn vatbaarder voor ouderdomsvlekken. Zelfs nadat je je crème hebt aangebracht, moet je niet vergeten je bescherming op te frissen - en ja, ook nadat je in het water bent geweest!

Sporten zonder zonnebescherming aan te brengen

Bij het fietsen of volleyballen voelt de zon vaak niet zo warm aan, maar toch krijg je zonnebrand!

Slapen op het strand

Ja, wij feesten ook graag op vakantie en het wordt wat later... Maar je kater moet je niet uitslapen op het strand, maar op de kamer. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, zoals zonnebrand of gênante zonnebrandfoto's op je rug. ;)

Waar je jouw vakantie ook doorbrengt, zorg goed voor uw huid - want je hebt er maar één en je hebt deze jouw hele leven nodig. Bij ons vind je heerlijk hydraterende douchegels en bodylotions - vind meteen jouw favoriet om jou op vakantie te vergezellen!

Daarbij bevelen wij aan