Detox voor de huid: de artisjok

Oude mediterrane gecultiveerde plant

De Romeinen en Grieken plantten al in de oudheid artisjokken om ze in mediterrane recepten te gebruiken om karakteristieke gerechten te maken. De knop, die verwant is aan de distel, smaakt niet alleen goed, maar is ook nog eens erg gezond. Het bevat bijvoorbeeld bètacaroteen, een voorloper van vitamine A, B-vitamines, calcium en ijzer.

Als medicinale plant werd het vroeger vooral gewaardeerd om zijn positieve effecten op onze spijsverteringsorganen. De groenten uit het Middellandse Zeegebied bevatten veel bitterstoffen die de stofwisseling stimuleren en de spijsvertering bevorderen. Als je je cholesterolgehalte wilt verlagen, moet je ook vaker naar de artisjok grijpen, want die stimuleert ook de vetvertering.

Daarnaast heeft het een beschermend effect op onze lever en heeft het een ontgiftende werking. Als je artisjokken tijdens een detoxkuur in je dieet integreert, kun je dit optimaal ondersteunen: het bevordert ook de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de lichaamseigen basisproductie.

Wonderwapen tegen huidveroudering

De genoemde bitterstoffen zijn ook oneindig goed voor onze huid:
Ze stimuleren niet alleen onze spijsvertering, maar ook de stofwisseling van de huid. Een extra dosis antioxidanten voorkomt ook de vorming van vrije radicalen. Dit stimuleert de aanmaak van collageen in de huid, verbetert de algemene structuur en stimuleert de regeneratie van cellen.

De wonderplant kan daardoor huidveroudering tegengaan en beschermen tegen omgevingsinvloeden. Artisjokextract is ook ongelooflijk effectief als het gaat om het verstevigen van de huid. Het zorgt voor meer veerkracht en vitaliteit.

Deze prachtige eigenschappen van de bloemknop hebben we specifiek in onze producten verwerkt:
We gebruiken artisjokextract in onze verstevigende biologische douchegel en de verstevigende biologische bodylotion in combinatie met essentiële lavendelolie. In combinatie met de Stay fresh biologische deodorant met artisjok en roos ruik je ook nog eens hemels bloemig!

Daarbij bevelen wij aan