Boerenkool is HET lokale superfood voor huid en haar

Misschien heb je een smoothie met boerenkool geprobeerd en dacht je: "Nou, het zal net zo gezond zijn als iedereen zegt ..." Maar je wist waarschijnlijk niet hoe gezond en heilzaam boerenkool eigenlijk is:

Boerenkool is populair in Noord-Duitsland als bijgerecht bij hartige gerechten en beleeft momenteel een ware hype als superfood. Omdat het tussen september en februari kan worden geoogst, is het geweldig om onze voedingsvoorraden in de winter aan te vullen. Geen wonder met deze nutriëntendichtheid: inclusief vitamine A, C en K, foliumzuur, calcium, kalium, magnesium, ijzer, omega-3 vetzuren, voedingsvezels, secundaire plantensubstanties en het plantenpigment chlorofyl - en in grotere hoeveelheden dan andere groenten.

De voordelen voor jouw huid

Als ingrediënt in huidverzorgingsproducten is boerenkool ook magisch: het vult de huid en het haar met vitamines en mineralen. Het stimuleert ook de eigen collageenproductie van de huid.

Het bevat meer antioxidanten dan de meeste andere groene bladgroenten, die huidveroudering al van binnenuit tegengaan. Het hoge gehalte aan vitamine A ondersteunt de huid ook optimaal van binnenuit en stimuleert de weefselgroei. De vele verschillende vitamines zijn ook verantwoordelijk voor het ongelooflijk hydrateren van de boerenkool. Maar het ontgift ook op natuurlijke wijze, reinigt de poriën en vermindert rimpels.

Samenvattend, bij regelmatig gebruik van huidverzorgingsproducten die boerenkool bevatten, ziet de huid er over het algemeen stralender en gezonder uit.

Vitamine A is ook een wondermiddel voor mooi haar: het stimuleert de talgproductie en verbetert de elasticiteit. Wanneer je boerenkool consumeert, stimuleer je ook de bloedtoevoer naar je hoofdhuid, wat op zijn beurt de haargroei versnelt en zelfs roos kan verminderen. Omega-3 en Omega-6 versterken ook je haar en laten het ongelooflijk mooi glanzen!

Het is moeilijk te geloven, maar boerenkool smaakt niet alleen lekker in een smoothie of als salade, het kan ook een gezonde begeleider zijn voor je tv-avond:

Recept - Kale Chips:

  • 250 gram boerenkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout

Was en maak de boerenkool schoon, scheur in niet te kleine stukjes, laat goed drogen. Marineer de bladeren in een kom met olijfolie en zout. Verwarm de oven voor op 130 ° C. Verdeel de boerenkool goed op een met bakpapier beklede bakplaat. De afzonderlijke vellen mogen niet te dicht bij elkaar liggen en ongeveer 30 tot 40 minuten bakken. Als je de ovendeur zo nu en dan een kiertje opent, kan er waterdamp ontsnappen en worden de chips krokant.

Photocredit: © Image By TheWritersHQ

Daarbij bevelen wij aan