Bioplastic: suikerriet in plaats van ruwe olie

Trash 2 Treasure - tubes gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

We zeggen dat we met onze producten de wereld groener willen maken. Dat klopt ook en daarom hebben we niet alleen intensief gewerkt aan de formulering van onze shampoos , showergels & lotions, maar ook de verpakkingen onder de loep genomen. Plastic is niet per se slecht. Het probleem is dat we er tegenwoordig aan de ene kant veel te veel van produceren en een heel groot deel van de plastic producten die we verkopen overbodig zou zijn, maar aan de andere kant hebben we ook de fossiele hulpbronnen die we daarvoor nodig hebben. Plastic is standaard een aardolieproduct en hoe je het ook wendt of keert, het is niet duurzaam.

Aangezien in Centraal-Europa het recyclingpercentage voor verpakkingsmateriaal redelijk goed is en de rest vaak naar thermische recycling gaat, wat dankzij goede filtersystemen niet zo slecht is voor het milieu als hun reputatie, hoeft plastic in principe niet te worden gedemoniseerd. Natuurlijk is minder plastic goed voor ons allemaal en de planeet. Desalniettemin heeft plastic gewoon unieke eigenschappen als materiaal en is het als verpakkingsmateriaal zeer geschikt voor verzending omdat het licht is. De oplossing: bioplastic!

Visionaire verpakking: suikerriet in plaats van ruwe olie

Dus wat is het alternatief? Hands On Veggies is puur plantaardig - de verpakking ook! Onze tubes zijn gemaakt van biobased plastic gemaakt van suikerriet en zijn natuurlijk recyclebaar. De grondstof hiervoor is een afvalproduct in de suikerindustrie - win-win! Zo houden we onze CO-footprint kleiner en besparen we CO2-uitstoot! Tijdens de productie van het materiaal wordt 3 keer zoveel CO2 per ton geneutraliseerd, wat helpt om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te verminderen.

En daarna...?

Als je bodylotion of conditioner op is, kun je ons helpen grondstoffen te besparen: hoe banaal dat ook klinkt, maar als je je tubes altijd leegt, vullen we aan het einde van het jaar misschien een tube minder, die dan niet wordt geproduceerd of gerecycled. Bovendien komt het erop neer dat je meer waar krijgt voor jouw geld. Houd bij het weggooien rekening met de regionale voorschriften voor afvalverwerking.

Om echt het laatste beetje uit de tube te krijgen:

  1. Schud eerst de inhoud van de tube naar beneden (richting de dop)
  2. Knip de buis in het bovenste derde deel met een schaar dwars door - zorg ervoor dat het onderste deel niet te lang blijft, zodat je je vingers helemaal naar beneden kunt krijgen tot aan de sluiting
  3. Nu kun je de volledige inhoud gebruiken! Vaak zit er echt meer in de tube dan je vermoedt
  4. Als er nog iets over is, doe je gewoon het bovenste deel van de tube er weer op, zodat de inhoud niet uitdroogt!

Ook de spuitbussen van onze deodorants kun je eenvoudig wassen en hergebruiken. We gebruiken het om onze kamerplanten te besproeien, zelfgekweekte spruiten te bevochtigen of anti-monstersprays te mengen met onze kinderen. Er zijn geen grenzen aan de verbeelding en, hand op het hart, ze zijn echt praktisch!

Steun ons in het behouden van een leefbare wereld en stuur ons jouw upcycling-idee voor onze lege verpakkingen op Facebook of Instagram. Bijzonder creatieve ideeën belonen we met een gratis lippenbalsem naar keuze!

Daarbij bevelen wij aan