Bio-gisten: Een nieuwe generatie natuurcosmetische ingrediënten

De wereld zit vol met fascinerende planten. Verschillende delen van een enkele plant kunnen weer verschillende werkzame ingrediënten voor cosmetica leveren.

En bovendien, afhankelijk van hoe een grondstof uit een plant wordt gewonnen, bijvoorbeeld door verschillende omstandigheden bij het bij het persen of verschillende manieren van extractie, variëert de samenstelling ook sterk. Zo ontstaan de ontelbare waardevolle natuurlijke ingrediënten die wij kennen uit hoogwaardige natuurcosmetica en waar wij van geleerd hebben te houden.

Vanwege de complexe samenstelling hebben natuurlijke cosmetische grondstoffen vaak een breder conditioneringseffect dan synthetische. Om een voorbeeld te geven: Druivenpitolie kan ontstekingsremmende, helende en antioxiderende eigenschappen hebben, en versterkt de huid en het bindweefsel. Bovendien kan het atopisch eczeem, roos en acne verlichten.

Ondanks dit geweldige repertoire van mogelijkheden, houden wij natuurlijk nog lang niet op met zoeken naar nieuwe plantaardige ingrediënten, die synthetische werkstoffen, of die van dierlijke oorsprong, kunnen evenaren of zelfs overtreffen.

En kijk: Een nieuwe deur opent zich. Biofermentatie staat op en daarin ligt een compleet nieuwe generatie aan natuurcosmetische ingrediënten.

Wij kennen fermentatie als een microbiële transformatie van organische grondstoffen van de productie van voedsel of dranken zoals zuurkool, kimchi, kaas, tempeh, bier of wijn. Toegepast op cosmetica, opent dit een enorm potentieel voor nieuwe, ongewone ingrediënten. Daarnaast komen onbekende planten in de vergister: Pompoen, bamboe, chili of citroen - veel is mogelijk.

De resultaten uit de omzetting door micro-organismen zoals lactobacillus-gisten worden zijn vaak zeer goed verdraagzaam, en hebben afhankelijk van de grondstof een verscheidenheid aan verzorgende effecten. Het beste deel: een verscheidenheid aan waardevolle fytonutriënten worden via dit proces toegankelijk gemaakt! Enkele voorbeelden:

  • Kokosferment (Lactobacillus & Cocos Nucifera Fruit Extract): De kokosnotenpulpfermentatie heeft een voedende en intensieve hydraterende werking. De antimicrobiële werkzaamheid is bijzonder veelbelovend en vervangt traditionele synthetische conserveermiddelen met dit natuurlijke ingrediënt.
  • Chiliferment (Lactobacillus / Capsicum frutescens Fruit Ferment Extract): In tegenstelling tot de extracten van Chili capsaicinoid in de gisting heeft geen irriterende werking, maar voorkomt juist irritatie. Chiliferment heeft een stimulerend effect op de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen beter door de huid kunnen worden opgenomen. Bij haarverzorging versterkt dit het haar en de hoofdhuid en bevordert het de haargroei.
  • Pompoenferment (Lactobacillus / pompoen Fruit Ferment filtraat): Dit kostbare ferment vitamine A-rijke pompoen acts verzachten en glad met een zachte peeling effect. Beschadigd en broos haar wordt intensief verzorgd. Het hydraterende en egaliserende effect geeft een gezonde gloed van wortel tot punt.

Daarbij bevelen wij aan